Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En folk mennesker står på et torv og lytter til en tale.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

"Målet er at hædre landets godt 75.000 social- og sundhedshjælpere og -assistenter..."

Inspirerende historier fra tolv forskellige mennesker pryder Slotstorvet i Vordingborg og inspirerer elever på SOSU-uddannelsen i byen. Du kan se udstillingen indtil 30. september.


21. september 2022

På en skøn solrig septemberdag blev vandreudstillingen #takSOSU budt velkommen til Vordingborg af Borgmester Mikael Smed og byens SOSU-elever på SOSU Nykøbing Falsters afdeling i Vordingborg. 

Der var på dagen stor interesse for udstillingens tolv portrætter af menneskers møde med en social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper. Ikke mindst blandt de elever der lige nu er i færd med Grundforløb 2 i Vordingborg. Eleven Maria Simone Carlsen blev interviewet til TV2 Øst om netop hvad der har gjort indtryk på hende i udstillingen. Du kan se interviewet i videoklippet nedenfor.

Efter borgmesterens tale gik eleverne rundt på torvet og i gågaden og delte muffins ud med teksten #takSOSU. Udstillingen hylder nemlig SOSU'erne i forbindelse med SOSU-uddannelsernes 30 års jubilæum. 

Portrætbilleder af tre smilende personer og nederst står teksten: #taksosu

Vandreudstilling hylder 30 år med SOSU'er

I anledningen af SOSU-uddannelsernes 25 års jubilæum fortæller tolv personer om deres oplevelser med SOSU-medarbejdere i en vandreudstilling, der går landet rundt. I september måned rejser udstillingen mellem Lolland, Falster og Vordingborg. 

Fire voksne elever foran demonstrationsstuen på Uddannelsescenter Vordingborg

Start din SOSU-uddannelse i Vordingborg

SOSU-skolens afdeling i Vordingborg ligger sammen med VUC Storstrøm lige ved banegården og ved siden af 10. klassecenteret. Her kan du tage Grundforløb 1 og Grundforløb 2 mod social- og sundhedsuddannelserne.