Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Oplæring i kommuner eller regionen

I løbet af din uddannelses hovedforløb skal du i oplæring i en kommune eller i regionen. Det gælder både på uddannelsen som social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og SOSU-hjælper.


Når du tager uddannelsen (hovedforløbet) som social- og sundhedshjælper, social- og sundhedsassistent eller pædagogisk assistent veksler uddannelsen mellem oplæring i en kommune eller region og skoletid. 

For at starte på hovedforløbet skal du have en aftale om oplæring. Det betyder, at du skal søge en elevplads i en kommune eller regionen og være ansat for at tage hovedforløbet. Vi samarbejder med din arbejdsgiver om at give dig den bedst mulige uddannelse. Når du kommer i oplæring får du mulighed for at afprøve det du har lært i undervisningen.

Kommunerne og regionen slår løbende stillinger op, hvor de søger elever, så hold øje med det. Du kan med fordel holde dig opdateret på praktikpladsen.dkelevplads.dk eller på kommunernes/regionens hjemmeside.

Er du allerede elev? Vi har samlet alle de praktiske oplysninger du har brug for

 

En ung kvinde sidder på en kasse midt på en landevej og kigger på kort. Ved siden af hende står en kuffert og en globus.

Oplæring i udlandet

Er det mon noget for dig?

Ældre mand i kørestol bliver skubbet af en SOSU-hjælper hen ad en sti.

Oplæring - blanketter og info

Her finder du det praktiske