Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Portrætbilleder af tre smilende personer og nederst står teksten: #taksosu

Vandreudstilling hylder SOSU-uddannelsernes 30 års jubilæum

I anledningen af SOSU-uddannelsernes 25 års jubilæum fortæller tolv personer om deres oplevelser med SOSU-medarbejdere i en vandreudstilling, der går landet rundt. I september måned rejser udstillingen mellem Lolland, Falster og Vordingborg. 


22. august 2022

SOSU-uddannelserne fyldte 30 år i 2021 og i den anledning er der udarbejdet en vandreudstilling, som rejser Danmark rundt i 2022. I udstillingen finder du stærke beretninger fra både kendte og ukendte mennesker, som fortæller om deres oplevelse med en SOSU-medarbejder. Blandt andet finder du tidligere Udenrigsminister Uffe Ellemann Jensen, som inden sin død berettede hjerteligt om, hvordan han bevarede livsgejsten med hjælp fra sin SOSU-medarbejder.

Den 2. september kl. 13.30 kommer udstillingen til Nakskov, hvor den bydes velkommen af Borgmester Holger Schou Rasmussen. I dagens anledning vil SOSU-elever fra skolens afdeling på Campus Nakskov uddele muffins med teksten #takSOSU, som er navnet på udstillingen. 

Udover den fysiske del af udstillingen som vandrer rundt, så er der også materiale at finde på sociale medier under hashtagget #takSOSU. Her kan man finde videoer og fortællinger fra de 12 personer der er med i udstillingen.

Udstillingen vil stå i Nakskov på det lille torv ved Klokketårnet i gågaden indtil den 11. september, hvorefter den rejser videre til torvet i Nykøbing Falster, hvor man kan opleve udstillingen indtil den 18. september. 

Den 19. september vil Borgmester Mikael Smed i Vordingborg byde udstillingen velkommen på Slotstorvet kl. 11.30. Her vil SOSU-elever fra skolens afdeling i Vordingborg ligeledes uddele muffins til de besøgende.

Vi glæder os over, at denne betydningsfulde udstilling nu kommer til vores område og hylder vores nuværende og tidligere elever. Vi håber også, at rigtig mange vil slå vejen forbi udstillingen, når den vandrer rundt mellem byerne. 

SOSU'erne længe leve - hurra, hurra, hurra!

En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Social- og sundhedsassistent

Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag? Social- og sundhedsassistenten (SSA) tager sig af samfundets ældre, svage og syge på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen.

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Abstrakt maleri i stærke farver med aftryk af hænder ude i højre side.

Skolens fælles pædagogiske didaktiske grundlag

Alt det om hvordan vi lærer, underviser, vejleder, forholder os til omverdenen og meget mere.