Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Er du klar til SOSU?

Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommune tilbyder hver især et forløb for dig, der gerne vil snuse lidt til SOSU-faget, inden du giver dig i kast med en uddannelse.


I alle tre kommuner indeholder forløbet en introduktion til SOSU-faget med både skole og praktik og er forberedende til Grundforløb 2 til Social- og sundhedshjælperuddannelsen.

Vælg den kommune du bor i og læs om forløbet i din kommune.

 

Guldborgsund Kommune tilbyder ledige et forløb med fokus på at blive klar til at tage en SOSU-uddannelse.

Din nye mulighed kan starte med en virksomhedspraktik allerede i næste uge.

Du vil komme til at deltage i de daglige opgaver, der er på et plejecenter. Det kunne fx være at hjælpe til i madsituationer, deltage i personlig pleje sammen med fagpersonale, aktiviteter som gå ture, spille spil, synge og meget andet.

Dit tilbud tilpasses dig og det du kan og aftales med din sagsbehandler i Jobcentret. Din virksomhedspraktik kan derfor blive længere, hvis der er behov for det.

Når du har været gennem dette program på ca. 18 uger, er du måske klar til at gå i gang med grundforløb 2, som er starten på SSH-uddannelsen.

Læs mere om Guldmodellen og om hvem du skal kontakte.

Figur over Klar til SOSU-forløb i Lolland Kommune. Først 2 ugers introduktion. Dernæst 12 ugers kombination af praktik 3 dage om ugen og FVU dansk og matematik 2 dage om ugen. Til sidst 4 ugers skoleforløb. Derefter kan du starte på grundforløb 2 til social- og sundhedshjælperuddannelsen.

Lolland Kommune tilbyder ledige et forløb med fokus på at blive klar til at tage en SOSU-uddannelse. 

’Klar til SOSU’ er et forberedende forløb til SOSU-uddannelserne, som varer 3½ måned og varierer mellem skole og praktik. Skoledelen foregår på Campus Nakskov.

Du får mulighed for at opleve SOSU-faget i praksis og for at styrke dine personlige og faglige kompetencer. Efter ’Klar til SOSU’ kan du starte på SOSU-uddannelsen.

Kontakt din jobkonsulent på Jobcenter tlf. 54 67 67 67 eller jobcenter@lolland.dk for at søge optagelse og for at høre om dine økonomiske muligheder under forløbet.

Du kan også kontakte en uddannelseskonsulent på SOSU Nykøbing Falster for at høre mere om ’Klar til SOSU’ på tlf. 91 17 79 39 eller cama@sosunyk.dk

'Klar til SOSU' udbydes i et samarbejde mellem VUC Storstrøm, Lolland Kommune og SOSU Nykøbing Falster.

Hvis du er ledig i Vordingborg Kommune, kan du med SOSU KLAR deltage i et forløb, der hjælper dig til at blive klar til en SOSU-uddannelse.

Vi vil hjælpe dig på vej til at kunne klare kravene til at blive optaget på social- og sundhedshjælperuddannelsen.

Din nye mulighed kan starte med en virksomhedspraktik, herefter et skoleophold på 4 uger og endelig et løntilskudsjob. Dit tilbud tilpasses dine vilkår og aftales med din vejleder i Jobcentret.

Hvis du vurderes til at klare kravene til at blive ansat i afdelingen for Pleje og Omsorg, så sikrer vi dig som minimum 225 timers ansættelse de efterfølgende uger og forhåbentlig mere, så du kan kvalificere dig til at blive optaget på SOSU-hjælper uddannelsen.

Er du dygtig nok, kan der blive en mulighed for ansættelse på op til 1248 timer inkl. løntilskud. Det vil berettige dig til voksenelevløn på GF2 og Social- og Sundhedshjælperuddannelsen.

Læs mere om Vordingborgmodellen SOSU KLAR og hvordan du søger.

Søger du info om Guldmodellen eller Vordingborgmoddellen - kontakt Sabrina

Sabrina Pansa

Projekt- og kursuskonsulent

Om Klar til SOSU i Lolland Kommune - kontakt Camilla

Camilla Gedsted Andersen

Uddannelseskonsulent