Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En ung kvinde sidder på en kasse midt på en landevej og kigger på kort. Ved siden af hende står en kuffert og en globus.

Oplæring i udlandet

Du kan tage et oplæringsophold i udlandet både under og efter din uddannelse


Drømmer du om at opleve en anden kultur, styrke dine sproglige og faglige kompetencer på en unik måde og møde nye mennesker?

Vil du have international erfaring på dit CV, der stiller dig stærkere på fremtidens arbejdsmarked?

Så er et oplæringsophold i udlandet lige noget for dig. SOSU Nykøbing Falster hjælper dig med at finde det rette oplæringsophold for dig og du vælger selv, hvor lang tid du vil afsted. Der er også mulighed for at få hjælp til økonomi og bolig under dit ophold.

Der er to forskellige programmer, du kan vælge imellem - læs om dem nedenfor.

 

Oplæring i Udlandet (PIU) er et rejselegatprogram for hovedforløbselever, som er finansieret af arbejdsmarkedets parter. Med PIU-ordningen kan hele verden blive på din arbejdsplads, da du bliver udstationeret i en del af din oplæringsperiode i udlandet i samarbejde med din arbejdsgiver.

Du får din almindelige elevløn med dig til udlandet og din arbejdsgiver får refusion for dine rejseudgifter og for din elevløn.

Du kan komme til lande over hele verden om det er Afrika, et sted i EU, USA eller noget helt tredje. Vores kursuskonsulent hjælper dig selvfølgelig med at finde lige det praktikophold der passer til dig.

Oplæringsophold igennem PIU har en varighed på minimum 1 måned. Du får naturligvis brug for et sted at bo og det hjælper koordinatoren også med.

Kontakt kursuskonsulent Sabrina Pansa og hør mere om dine muligheder. 

ERASMUS+ er et EU rejselegatprogram, som støtter elever, som ønsker at tage en del af deres uddannelse i et af de 33 europæiske lande, der deltager i Erasmusprogrammet.

Du kan tage afsted på et ERASMUS+-ophold uanset om du går på grundforløb eller hovedforløb. Længden på dit praktikophold kan være alt lige fra 14 dage til 1 år. Hvis du vælger at tage afsted for at samle erfaring efter du er færdig med din uddannelse, kan du være afsted helt op til 1 år.

Før rejsen skal du søge et stipendium hos ERASMUS+ som supplement til at dække dine udgifter til rejse og ophold. Stipendiets størrelse afhænger af, hvor lang tid du er af sted, og hvilket land du rejser til. 

ERASMUS+ hjælper også med at finde dig et sted at bo.

Samarbejdsaftale og procedurer for udlandspraktik igennem Erasmus+program

Kontakt kursuskonsulent Sabrina Pansa for mere information og hjælp til ansøgning.

Vil du vide mere? Kontakt Sabrina

Sabrina Pansa

Projekt- og kursuskonsulent