Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Undervisning i anatomi.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Praktisk læring

Du lærer med hjerne, hjerte og hænder på SOSU-skolen. Om du elsker at læse dig til viden eller om du hellere vil lære med kroppen ved at prøve teori af i praksis, så er der alle muligheder for det i undervisningen.


En uddannelse på SOSU-skolen er en uddannelse i livskvalitet. Det betyder, at du igennem uddannelsen udvikler dig som person og lærer om hvordan du både kan give dig selv og andre bedre livskvalitet. Det handler om sundhed og bevægelse, det handler om trivsel og meget andet. 

Undervisningen på alle tre uddannelser på skolen er tilrettelagt så alle kan være med. Om du elsker at læse dig til viden eller om du hellere vil lære med kroppen ved at prøve teori af i praksis, så er der alle muligheder for det i undervisningen.

I undervisningen prøver du alt det af som du kommer til at møde i virkelighedens verden uden for skolens mure. Derfor har vi indrettet lokaler på skolen, som afspejler scener fra virkelighedens verden. Vi har et rum der ligner en sygestue på et hospital, en lejlighed på et plejecenter, en børnehave og et sanserum. I disse lokaler foregår en del af undervisningen, så du får prøvet forskellige scenarier af som du kan komme ud for i dit arbejdsliv. På den måde er du godt forberedt til når du arbejder med borgere.

Praktisk læring er også, når du i undervisningen undersøger lunger, hjerte og lever fra en gris, for at lære hvordan et menneske ser ud indeni. Eller når du lærer at lave injektioner i en pude eller leger sanglege i Multisalen.

Vi bruger også velfærdsteknologi i undervisningen, så du kender til det, når du træder ud fra skolen. Velfærdsteknologi kan fx være en maskine der hjælper med at rejse en patient op som er faldet eller en kælesæl til patienter med demens. Det kan være en spiserobot, som hjælper borgere der ikke kan spise selv eller en bæresele der kan transportere en person fra en seng over i en stol. Der er rigtig mange muligheder for at prøve teknologi af under uddannelserne.

Hør uddannelseskonsulent Caroline fortælle om hvordan en stor del af undervisningen er praktisk

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Tre glade mennesker står i en gruppe og griner sammen

Alt det hyggelige

som også sker på skolen