Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Holdet på grundforløb 2 fra januar 2023 i Nakskov.

Nu kan du tage hele uddannelsen til SOSU-hjælper i Nakskov

Lolland Kommune har brug for flere dygtige medarbejdere på ældre- og sundhedsområdet. Derfor opretter SOSU-skolen uddannelsen til SOSU-hjælper i Nakskov efter sommerferien.


15. juni 2023

For halvandet år siden åbnede SOSU Nykøbing Falster en afdeling af skolen på Campus Nakskov, hvor det blev muligt at tage første del af en SOSU-uddannelse. Men efter sommerferien bliver det nu muligt at tage hele uddannelsen – altså både grundforløb og hovedforløb – til SOSU-hjælper i Nakskov.

- Vi ved, at en lang transporttid er en stopklods for mange, fordi den gør hverdagen besværlig. Det får nogle til at afholde sig fra tage en uddannelse eller gør det svært at gennemføre en uddannelse, siger Steen Frederiksen, der er direktør for SOSU Nykøbing Falster.

I Lolland Kommune byder borgmester Holger Schou Rasmussen det nye uddannelsestilbud velkommen:

- Det er fantastisk, at vi nu får et endnu større og bedre uddannelsestilbud lokalt i Nakskov. Det er en vigtig forudsætning for, at vi kan sikre den nødvendige arbejdskraft på sosu-området og levere den service og velfærd til vores borgere, som vi skal og gerne vil. Ikke bare nu, men også på længere sigt. Vi håber derfor, at mange studerende vil tage positivt imod det nye initiativ.

Grundlag for at uddanne flere

Både Lolland Kommune og SOSU-skolen vurderer, at der er god grobund for at tiltrække en bred vifte af elever. Ikke mindst elever der kommer fra andre brancher. Men hvis man har etableret sig, kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen på SU, og derfor har Lolland Kommune slået en del stillinger op, der giver mulighed for elevløn. Der er dog et begrænset antal stillinger til rådighed, og Lolland Kommune opfordrer derfor interesserede til at søge snarest muligt.

I Lolland Kommune er formanden for ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalget Marie-Louise Brehm-Nielsen meget begejstret for det nye uddannelsestilbud i Nakskov:

- Vi har stærkt brug for veluddannede medarbejdere i vores ældrepleje, og det har været et stort ønske fra vores side, at man kan tage den fulde uddannelse til social- og sundhedshjælper lokalt i Nakskov. Med et attraktivt uddannelsestilbud i vores nærområde bliver det lettere at tiltrække og fastholde flere elever, og vi får samtidig bedre vilkår for at sikre en høj faglig kvalitet, et levende studiemiljø og et godt flow mellem skole og oplæring.

Første hold starter i august

Uddannelsen til SOSU-hjælper tager i alt ca. halvandet år, hvor eleverne skiftevis vil gå i skole i Nakskov og være i oplæring i Lolland Kommunes hjemmepleje eller på et af plejecentrene. Eleverne, der starter til august i år, vil altså kunne færdiggøre deres uddannelse allerede i april 2025.

Det er naturligvis fortsat muligt også at begynde på uddannelsen til SOSU-assistent i Nakskov, men her skal man som hidtil tage skoledelen af hovedforløbet på SOSU-skolen i Nykøbing Falster.

Hvordan søger man ind på uddannelsen?

Der er to måder at søge ind på SOSU-uddannelserne. Man kan enten søge direkte via www.optagelse.dk eller man kan søge en af de elevstillinger, som Lolland Kommune opslår løbende hen over året og få elevløn under hele uddannelsen.

Uddannelsens præcise længde og mulighederne for at få løn under uddannelse afhænger bl.a. af alder og erfaring og alle interesserede opfordres derfor til at kontakte Lollands Kommunes uddannelseskonsulenter på sosu@lolland.dk, tlf. 54 67 77 00 eller en af SOSU-skolens uddannelseskonsulenter på tlf. 54 85 38 00. Man kan også finde flere informationer på www.sosunyk.dk/nakskov

Kvinde kigge op mod himlen tænksomt og smiler.

Hvad er forskellen på en sygeplejerske og en SOSU-assistent?

Overvejer du en karriere inden for sundhedssektoren? Som sygeplejerske eller SOSU-assistent spiller du en afgørende rolle for patienter eller ældre. Men hvad er egentlig forskellen?

Social- og sundhedshjælper sammen med en ældre kvinde i kørestol.

Social- og sundhedshjælper

Vil du fremme trivsel og sundhed og har du et stærkt omsorgsgen? Social- og sundhedshjælperen arbejder med at skabe den bedst mulige livskvalitet for den enkelte borger i hjemmeplejen eller på plejecentre. Tag uddannelsen i Nykøbing F. eller Nakskov.

En spareko med 'I love you' skrevet på siden

Økonomi under uddannelse

Er du i tvivl om du har råd til uddannelse?

Indgangen til Campus Nakskov, afsnit 3

Tag din SOSU-uddannelse i Nakskov

Med en SOSU-uddannelse bliver du specialist i omsorg og pleje for ældre, handicappede og patienter. Tag hele uddannelsen til SOSU-hjælper eller grundforløb 2 til SOSU-assistent på Campus Nakskov.