Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Invitation til Åbent Hus.

Åbent Hus på SOSU-skolen 9. november

Vi åbner dørene til SOSU-skolen 9. november kl. 16-19 og inviterer indenfor til sjove oplevelser med afsæt i sundhed og omsorg. Vi fylder skolen med alt fra farverige lege til seriøs uddannelsesvejledning om hvordan du også kan blive en hverdagshelt.


14. september 2023

Brænder du for at arbejde med mennesker? Eller er du på udkig efter information om uddannelser inden for sundhed og omsorg? Så kan du med fordel besøge Åbent Hus på SOSU-skolen på Vestensborg Allé 78 i Nykøbing F. den 9. november i tidsrummet kl. 16-19. 

Vi trækker i vores fineste "heltedragter" og tager imod jer med åbne arme. Du får mulighed for at kigge dig omkring på skolen og der vil være forskellige både sjove og lærerige aktiviteter rundt omkring, som du kan deltage i, hvis du har lyst. 

Noget af det, du kan opleve under ÅBENT HUS

I skolens "hospitalsstue" kan du prøve at blive løftet ud af en seng og over i en kørestol  ved hjælp af en lift, der sidder i loftet.  Du kan også prøve en topmoderne elevationsseng, som kan hjælpe dig op at stå. 

I kælderen kan du prøve hvordan det er at have forskellige typer handicap, fx hvordan er det at være blind eller hvordan det er at sidde i kørestol.

Du kan også tage dig en tur på skolens sammenklappelige el-scooter rundt på gangene. 

I formningslokalet kan du finde din kreative side frem i tegneværkstedet, du kan være med til at lave vulkaner i naturfagslokalet eller du kan høre historier på biblioteket i oplæsningshjørnet. 

Du kan også prøve at spille spil med hele kroppen på ActiveFloor, hvor dine fødder skal være dine hænder. 

I sanserummet kan du tage dig en velfortjent slapper og lade op til rolig musik. 

Du kan også få dig en flot "tatovering" med en hverdagshelt på "tato-stationen". Eller du kan prøve en af skolens helt nye læringsstationer, som lanceres under Åbent Hus.

Vi glæder os til at se dig til nogle fornøjelige timer og tag gerne alle dine venner med.

Hverdagens helte er superhelte
i andre menneskers liv hver dag.
Vil du være en af dem?

Hverdagens helte er SOSU-assistenten, der måler din mors blodtryk og kommer med mad og en ekstra pude, når hun ligger på hospitalet. Eller den der giver din far medicin, taler med ham om, hvordan han har det og kommer med mad, når han ligger på hospitalet.

Hverdagens helte er den pædagogiske assistent, du husker fra SFO’en, som lavede de fede aktiviteter med bål og snobrød. Eller leger med din lillesøster henne i børnehaven eller passer din fætter, der er handicappet.

Hverdagens helte er SOSU-hjælperen, der hjælper din onkel, som har fået en blodprop i hjernen, med at spise selv ved hjælp af en spiserobot. Eller hjælper din gamle mormor med at komme ud af sengen om morgenen og giver hende støttestrømper på.

Tre kvinder med værnemidler på står bøjet over en analyse af syre/basemålinger.

Uddan dig til en spændende hverdag

Ingen dage er ens, når du arbejder som SOSU-assistent eller SOSU-hjælper. Hver dag gør du en forskel for de mennesker du arbejder med. Påbegynd din sundhedsuddannelse i Nakskov, Nykøbing eller Vordingborg.

Casper Eriksen, 29 år.

Motion fik mig i gang med en uddannelse

Casper Eriksen er lige startet på hovedforløbet til social- og sundhedsassistentuddannelsen. Rejsen hertil har været lang, men nu har han endelig fundet sin vej i livet; han vil arbejde med mennesker.

En unge kvinde står og tænker med hånden på hagen imens hun kigger op i luften.

Hvad er forskellen?

SOSU-assistent eller hjælper? Pædagogisk assistent eller pædagog? Sygeplejerske eller SOSU-assistent? Der er så mange valgmuligheder. Bliv klogere på hvad forskellen er på uddannelserne. 

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Hverdagens helte tegneseriefigurer med superhelte kostumer.

Hverdagshistorier om hverdagens helte

Hverdagens helte er superhelte i andre menneskers liv hver dag. Lyt til disse seks korte hverdagshistorier, hver nogle af hverdagens helte redder dagen for et andet menneske. 

Billede af elever der med deres kroppe danner ordet SOSU med et hjerte omkring

Uddannelser på SOSU-skolen

På SOSU-skolen i Nykøbing F., Vordingborg og Nakskov kan du tage uddannelserne social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og social- og sundhedshjælper. Alle uddannelserne starter med et grundforløb på 20 uger. Herefter følger et hovedforløb af forskellig varighed alt efter hvilken uddannelse du vælger. 

Et vejskilt hvor der på engelsk står Choice og en pil der peger i hver sin retning.

Vejledning

Du har forskellige muligheder for at få hjælp og støtte til at komme ind på og gennemføre din uddannelse.