Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Hverdagens helte tegneseriefigurer med superhelte kostumer.

Lyt til hverdagshistorier om
hverdagens helte

Hverdagens helte er superhelte i andre menneskers liv hver dag. Lyt til disse seks korte hverdagshistorier, hvor nogle af hverdagens helte redder dagen for et andet menneske. Du har også mulighed for at fortælle din historie om en hverdagshelt du har mødt.


Robotterne kommer

En dag da Adam er på besøg hos sin onkel, møder han SOSU-hjælperen Lukas, som har en robot med, der kan hjælpe onklen med en af de opgaver, som han ikke selv kan klare længere. 

Klassefesten

Lilli er uvenner med sine forældre, fordi de ikke vil lade hende tage med til fest hos Tobias fra klassen. I klubben taler hun med Sara, som er pædagogisk assistent. Sara hjælper hende med hvordan hun skal håndtere konflikten.

Da Maias mor blev indlagt

Maia er både bange og nervøs, da hun besøger sin mor på sygehuset efter en operation. Under besøget møder hun SOSU-assistenten Rosa, som ændrer situationen fuldstændig.

Emmas sommerferie

Da Emma ankommer hos farmor på sin årlige sommerferie, opdager hun, at der er noget galt. Farmor har det ikke godt. Så kommer SOSU-hjælperen Sofie forbi.

Lillebror

Markus, der går i 9. klasse, skal hente sin lillebror i SFO'en. Men da han kommer derover, er  Bastian kommet til skade. Heldigvis får de hjælp af den pædagogiske assistent Mads.

Morfars nye knæ

Niklas får sig en ordentlig forskrækkelse, da han efter skole er på vej hjem til sin morfar, som for nyligt har fået en knæoperation. Så møder han SOSU-assistenten Emil. 

Fortæl om et møde du har haft med en hverdagshelt og upload videoen til Instagram eller Youtube.

Husk at tagge opslaget med
#hverdagenshelte og #sosunyk
 

Billede af elever der med deres kroppe danner ordet SOSU med et hjerte omkring

Uddannelser på SOSU-skolen

På SOSU-skolen i Nykøbing F., Vordingborg og Nakskov kan du tage uddannelserne social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og social- og sundhedshjælper. Alle uddannelserne starter med et grundforløb på 20 uger. Herefter følger et hovedforløb af forskellig varighed alt efter hvilken uddannelse du vælger. 

Fire voksne elever foran demonstrationsstuen på Uddannelsescenter Vordingborg

Start din SOSU-uddannelse i Vordingborg

SOSU-skolens afdeling i Vordingborg ligger sammen med VUC Storstrøm lige ved banegården og ved siden af 10. klassecenteret. Her kan du tage Grundforløb 1 og Grundforløb 2 mod social- og sundhedsuddannelserne.