Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Sarah, Cecilie, Emil og Emil til Regionsmesterskabet 2023.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

SKILLS Regionsmesterskab 2023

Med hundredvis af tilskuere i Køge Nord-hallen som vidner, løb SOSU-assistenteleverne Sarah Jonassen og Emil Kirkegaard fra SOSU Nykøbing Falster af med 1. pladsen i regionsmesterskabet i SOSU-SKILLS for region Sjælland.


1. december 2023

Hallen var pakket med spændte tilskuere i Køge, da regionsmesterskaber i SOSU-SKILLS løb af stablen den 28. november. Fra SOSU-skolen i Nykøbing F. stillede to makkerpar op i konkurrencen mod to hold fra hhv. ZBC Køge og ZBC Slagelse. De to makkerpar fra SOSU Nykøbing Falster, som alle går på hovedforløbet på uddannelsen til SOSU-assistent, var Cecilie Rasmussen og Emil Steffensen, samt Sarah Jonassen og Emil Kirkegaard.

Der var stor jubel blandt publikum, da Sarah og Emils navne blev udnævnt som vinderne af regionsmesterskabet og deres SKILLS-trænere sprang da også op på scenen og omfavnede dem. Deres klassekammerater, som alle var med som tilskuere, hyldede dem også og omfavnede dem i glæde over deres store præstation.

- Jeg er meget overvældet. Jeg glæder mig til, jeg skal DM, men vi er jo kun lige blevet færdige med at øve til regionsmesterskabet, så det er lidt overvældende lige nu, siger en bevæget Sarah lige efter hun kom ned fra scenen.

- Jeg er overrasket, for alle var jo supergode. Jeg havde ikke regnet med at gå videre, så det kom også som et kæmpe chok, kommer det fra Emil, som var et stort smil.

Hård konkurrence

Det var da også en svær konkurrence, som eleverne var i. På scenen var der lagt op til var rigtig mange opgaver de skulle nå inden for tiden og der var lagt uforudsete udfordringer ind undervejs.

Inden dagen havde eleverne fået udleveret en case om hver sin “borger”, som de så tæt på virkeligheden som muligt kunne assistere. Borgerne blev spillet af lokale skuespillere, som gjorde deres bedste for at imitere nogle af de situationer, som de vil møde i virkeligheden.

For eksempel var der en kæreste til den ene borger, som Sarah skulle finde ud af både at behandle med respekt og samtidig ikke give for meget plads, da han var meget opsat på at tale med hende om Sarahs borger, hvilket går imod bedste praksis.
Emil havde også sin sag for, da hans borger hele tiden talte til ham, imens han prøvede at koncentrere sig om at dosere hendes medicin. Det er et eksempel på en situation som kan få store konsekvenser, hvis medicinen bliver doseret forkert og derfor er det en af de situationer, som eleverne skal kunne håndtere på en god måde, så der ikke sker fejl.

Mod DM i SKILLS i 2024

Nu kan de to dygtige SOSU-assistentelever se frem til masser af træning inden Danmarksmesterskabet i SKILLS i Roskilde den 17. april 2024, hvor de igen repræsenterer SOSU Nykøbing Falster.

Her skal de dyste imod vinderne fra landets øvrige regioner og denne gang stiller de op individuelt og skal derfor dyste imod hinanden også. Det bliver spændende at følge dem. Vinderen af Danmarksmesterskabet i SOSU-SKILLS går videre til EM i 2025.

Årets SKILLS-deltagere 2023.

Vinderne af SKILLS skolemesterskab 2023

Fire elever går videre til regionsmesterskabet i SKILLS efter de vandt skolemesterskabet på SOSU-skolen i Nykøbing. Det var en dag fuld af nervøsitet, da de gik på scenen foran en sal fuld af spændt publikum.

En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Social- og sundhedsassistent

Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag? Social- og sundhedsassistenten (SSA) tager sig af samfundets ældre, svage og syge på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen.