Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Årets SKILLS-deltagere 2023.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Vinderne af SKILLS Skolemesterskab 2023

Fire elever går videre til regionsmesterskabet i SKILLS efter de vandt skolemesterskabet på SOSU-skolen i Nykøbing. Det var en dag fuld af nervøsitet, da de gik på scenen foran en sal fuld af spændt publikum.


17. august 2023

Årets Skolemesterskab i SKILLS for SOSU-assistentelever under 25 år blev i dag afholdt på SOSU-skolen i Nykøbing F.

SKILLS-deltagerne  går alle på hovedforløbet på social- og sundhedsassistentuddannelsen og deres deltagelse i SKILLS-konkurrencen har givet dem masser af erfaring, som de kan bruge når de er klar til at komme ud på arbejdsmarkedet.

Der var i alt fem deltagere, der kæmpede om at gå videre.
Deltagerne var:
Josephine Østergaard
Emil Steffensen
Sarah Jonassen
Cecilie Scheel
Emil Kirkegaard

SKILLS er sat op som et rollespil, hvor deltagerne skal være SOSU-assistenter der yder pleje og omsorg. To skuespillere, Lizzi Lund og Kurt Errebo, var i dagens anledning hyret ind til opgaven og gav undervejs de unge SOSU-assistenter en masse udfordring taget fra virkeligheden.

Der opstod flere episoder undervejs som de skulle navigere i, bl.a. at den ene borger tabte sin medicin på gulvet og der kom pludselig besøg fra en emsig svigersøn som ville have svigerfar på plejehjem. Der var masser at se til undervejs og det var også kun akkurat at deltagerne kunne nå alle opgaverne på de 25 minutter, der var sat af til besøget hos borgerne.

På scenen var også de to SKILLS-trænere Anne André og Sofie Kronstrand, som denne dag agerede dommere og derfor observerede alt det eleverne gjorde. Anne og Sofie har i mange uger op til konkurrencen stået for træningen af eleverne, så de var klar til den store finale.

Konkurrencen sluttede af med tilbagemeldinger fra dommerne over elevernes præstation og eleverne kunne ånde lettede op over en veloverstået konkurrence. To hold løb af med sejren og skal dermed fortsætte til Regionsmesterskabet i SKILLS til november.

Underviser og SKILLS-træner Sofie Kronstrand er meget stolt af alle eleverne:
”Alle deltagerne var meget ligeværdige i niveau og det var marginaler, der skilte dem ad. De klarede sig virkelig godt alle sammen. Nu ser vi frem til regionsmesterskabet, hvor vores to hold skal dyste mod to hold fra ZBC.”

Uddannelseschef Hanne Stilling-Meilvang roste også eleverne for deres flotte indsats under konkurrencen, inden hun udnævnte de to vinerhold:
”De ældre mennesker og patienter som I kommer ud at arbejde med, når I er færdige med jeres uddannelse, er virkelig i trygge hænder. Det gør mig virkelig stolt.”

De fire deltagere der går videre til regionsmesterskabet er Emil, Emil, Sarah og Cecilie.

Tak for et godt show og flot indsats fra alle. Næste gang er det regionsmesterskabet i SKILLS i november, hvor eleverne fra SOSU Nykøbing Falster skal dyste mod hold fra ZBC.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Social- og sundhedsassistent

Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag? Social- og sundhedsassistenten (SSA) tager sig af samfundets ældre, svage og syge på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen.

Fire unge elever sidder i en gruppe og kigger ind i en laptop, imens de debatterer det der er på skærmen.

Studiemiljø

Vi lægger stor vægt på elevernes trivsel. Vores engagerede undervisere og uddannelseskonsulenter sørger for at skabe gode rammer for din uddannelse.