Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En skrivemaskine med et stykke papir i hvor der der skrevet freedom of speech (ytringsfrihed).

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Valgdebat på Demokratiets Dag
den 1. november på SOSU-skolen

Der er lagt op til en spændende paneldebat med fire lokale ungdomspolitikere fra partier over et bredt spænd. 150 unge SOSU-elever gæster debatten, og måske kan politikerne nå at påvirke nogle stemmer  inden valgstederne lukker.


31. oktober 2022

Demokratiets Dag er en tilbagevendende begivenhed, der sætter fokus på demokrati. I år falder det så heldigt, at der er folketingsvalg samme dag og det bidrager kun til formålet med dagen.

Dagens højdepunkt er paneldebatten med fire lokale ungdomspolitikere fra så forskellige partier som Enhedslisten, Radikale Venstre, Venstre og Dansk Folkeparti. Der er derfor lagt op til en spændende debat, hvor politikerne på flere områder er meget langt fra hinanden.

I panelet sidder:
Ludmilla Plenge Schütt, RGU/Enhedslisten
Edris Qasimi, RU/Radikale
Martin Dommerby Nielsen, VU/Venstre
Simon Hampe, DFU/DF

Til debatten er der indbudt 150 elever fra Grundforløb 1 og Grundforløb 2, dvs. både de helt unge elever under 18 år og voksne elever over 18 år.

Inden debatten har eleverne udfyldt et spørgeskema, så politikerne ved lidt om, hvad der interesserer de unge mest, rent politisk, så debattens emner er så relevante for salen som muligt.

Inden paneldebatten vil der være workshops, hvor eleverne kommer til at arbejde med forskellige politiske problemstillinger, demokrati og demokratiske dilemmaer, o.l.

Program for dagen

10.20 – 10.40 Fælles velkomst
10.40– 11.30 Workshop 1
11.30 - 12.15 Pause
12.15- 13.00 Workshop 2
13.00 – 13.20 Pause
13.20 – 14.20 Paneldebat
14.20 – 14.45 Markedsplads

Efter debatten har eleverne mulighed for at gå hen til de forskellige politikere og spørge mere ind til deres politik på forskellige områder.

Reklame for åbent hus på SOSU-skolen 3. november 2022 kl. 17-19.

Kom til Åbent Hus på SOSU-skolen den 3. november kl. 17-19

Oplev skolen, uddannelserne og stemningen i huset. Du får mulighed for at se dig omkring, møde elever der går her og opleve nogle af de spændende måder undervisningen foregår på.

Billede af elever der med deres kroppe danner ordet SOSU med et hjerte omkring

Uddannelser på SOSU-skolen

På SOSU-skolen i Nykøbing F., Vordingborg og Nakskov kan du tage uddannelserne social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og social- og sundhedshjælper. Alle uddannelserne starter med et grundforløb på 20 uger. Herefter følger et hovedforløb af forskellig varighed alt efter hvilken uddannelse du vælger.