Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En stor mængde børn og voksne står med flag i hånden og synger fødselsdagssang.

300 børn og voksne fejrede
25 års fødselsdag for pædagogisk assistentuddannelsen

Kommende skolebørn og voksne fra børnehaver i Lolland, Guldborgsund og Vordingborg Kommune, samt elever fra uddannelsen på SOSU Nykøbing Falster fejrede dagen med manér.


9. september 2022

Flag og fødselsdagssang. Kage og krammere. Lege og lykønskninger. Der var det hele ved 25 års fødselsdagen for pædagogisk assistentuddannelsen, som blev hold i Guldborgsund Zoo & Botanisk Have.

Eleverne på pædagogisk assistentuddannelsen havde forberedt leget og aktiviteter rundt omkring i hele haven, som tog udgangspunkt i dyrene og naturen omkring dem. Børnene fik malet ansigter, eksperimenterede med vulkanudbrud, legede Kims leg og meget mere sammen med de kommende pædagogiske assistenter.

Der var naturligvis også kage til de mange gæster, som blev nyt i haven under støre "stjernetelte", som var sat op i dagens anledning.

Som en særlig overraskelse var en af de første elever, som færdiggjorde uddannelsen med som gæst og hun blev da også genkendt at sin tidligere underviser Marianne Jakobsen, som også var med. Det var nu noget helt særligt at de to igen mødtes til fejringen af 25 års jubilæet.

Blandt de mange aktiviteter var der også mulighed for at gæsterne kunne sætte deres præg på forskellige mindeplader, som blev udarbejdet for at mindes 25 års jubilæet. Når pladerne er færdige, vil de blive lagt i fliserækkerne foran indgangen til SOSU Nykøbing Falster.

Tak for en dejlig dag til alle gæsterne, eleverne, undervisere og personalet i ZOO. 

Statsminister Mette Frederiksen ser smilende frem for sig imens hun går forbi. Bag hende går elever fra SOSU-skolen.

Statsministeren, Ældreministeren og Borgmesteren kom forbi SOSU-skolen

Statsminister Mette Frederiksen og Social- og Ældreminister Astrid Krag besøgte den 8. september SOSU-skolen i Nykøbing Falster. Her mødte de 150 engagerede SOSU-elever til en debat om fremtidens velfærd. Borgmesteren i Guldborgsund Kommune Simon Hansen slog også et slag forbi og lyttede interesseret til elevernes tanker om fremtiden.

Dreng på en stor gynge, som bliver skubbet af en voksen kvinde

Pædagogisk assistent

Vil du arbejde med børn eller med unge/voksne med særlige behov? Du kan tage uddannelse til pædagogisk assistent i Nykøbing F., hvis du har bestået folkeskolen. Vi har optag to gange om året.