Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Emilie Palle.

Foto: Birgitte Grønning.

Emilie uddanner sig til bedre arbejdstider for sig selv og sin søn

Når 32-årige Emilie Palle er færdig med sin uddannelse til social- og sundhedsassistent til december, er et vigtigt delmål for alenemoren i hus. Hun kommer fra et job som butiksassistent, men nu skifter hun branche.


- Arbejdstiderne, når man arbejder i butik, passer bare overhovedet ikke til at være alene med et lille barn. Nu tager jeg en uddannelse, hvor jeg både kan passe mit job, hente Noah i børnehaven og være sammen med ham om aftenen og i weekenderne – og måske også få lidt Emilie-tid.

Planen inkluderer også, at Emilie Palle er flyttet fra Sjælland og tættere på sin mor på Lolland-Falster. Det betyder, at Noah har sin hjælpsomme mormor i nærheden, når Emilie har brug for et sæt ekstra hænder i hverdagen som elev på SOSU Nykøbing Falster.

Dermed har Emilie nået sit delmål; mere tid med Noah og mere hjælp i hverdagen.

Nervøs for at skulle i skole igen

Selvom Emilie altid har klaret sine eksamener i sine tidligere år i folkeskolen, på HG og på uddannelsen butiksassistent med speciale som materialist, er hendes tillid til egne skole-evner ikke i top.

- Jeg bliver nervøs, især når vi nærmer os eksamen. Jeg ved, at jeg er god ude i praksis, men jeg er usikker i skolen og får ikke høje karakterer. Men jeg har fundet ud af, at min modenhed og erfaringer hjælper mig nu, så det går jo godt, selv om jeg ikke altid tror på det selv, fortæller Emilie Palle.

Som 18-årig gik hun kortvarigt på uddannelsen til social- og sundhedshjælper, men droppede ud.

- Jeg var slet ikke klar dengang til uddannelsen eller det ansvar, man står med i praksis, hverken psykisk eller fysisk. Jeg har prøvet mange flere ting i livet nu, og jeg ved, at jeg kan holde til meget, konstaterer Emilie Palle, som sigter efter et job som medarbejder på et bosted for udsatte unge, når hun har sin uddannelse i hus.

Af journalist Birgitte Grønning.

En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Social- og sundhedsassistent

Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag? Social- og sundhedsassistenten (SSA) tager sig af samfundets ældre, svage og syge på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen.

Billede af elever der laver gruppearbejde.

Hvem er eleverne på SOSU-skolen?

Kender du nogen der går på SOSU-skolen? Eller er du i tvivl om hvem du kan møde på skolen? Mød nogle af de seje elever og læs deres historie om, hvorfor de har valgt en SOSU-uddannelse og hvordan deres rejse har været derhen.