Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En model af et menneskehjerte bliver holdt i to hænder.

Banker dit hjerte for at hjælpe andre?

Hvis du går og drømmer om at tage en uddannelse og arbejde inden for de sundhedsfaglige fag, så kig forbi Nykøbing F. Sygehus den 8. februar kl. 16-18 og få inspiration til, hvad du kan blive. 


18. januar 2023

Et væld af sundhedsfaglige uddannelser er repræsenteret , når dørene åbner til Athena-huset på sygehuset i Nykøbing F. til Uddannelsesmesse den 8. februar kl. 16-18.

I læringslaboratoriet Athena-huset kan du få en smagsprøve på, hvordan det er at arbejde på et sygehus og du kan tale med social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker, radiografer, fysioterapeuter og mange andre om deres arbejde.

Sygehuset har inviteret alle elever fra folkeskoler, erhvervsuddannelser og ungdomsuddannelser på Lolland-Falster og Sydsjælland. 

Uddannelsesmessen er dog ikke kun for de unge, men også for dig der går og tænker på, om du skal prøve noget nyt i dit liv. Måske går du og tænker på at prøve kræfter med en ny uddannelse? Måske står du ved en skillevej i livet og overvejer om sundhedsverdenen kunne være noget for dig? Så tag et smut forbi Uddannelsesmessen i sundhed på Nykøbing F. Sygehus.

Med en sundhedsfaglig uddannelse er én ting i hvert fald sikkert - det er svært at blive arbejdsløs ret længe ad gangen. Der er, som du nok ved stor mangel på nærmest alle de faggrupper, der arbejder med patienter, og du vil derfor være ret sikker på at kunne finde spændende job resten af dit arbejdsliv.

Vejledning på uddannelsesmessen

Det er Region Sjælland og Nykøbing F. Sygehus, der inviterer indenfor på uddannelsesmessen. Du kan møde vejledere fra SOSU Nykøbing Falster og fra de andre uddannelsesinstitutioner i området, som udbyder sundhedsuddannelser.

På SOSU-skolen udbyder vi erhvervsuddannelsen social- og sundhedsassistent, hvor du under uddannelsen kommer i oplæring på sygehuset i 12 uger. Du kan starte på uddannelsen (Grundforløb 2) både i Nykøbing F., Vordingborg og Nakskov og der starter nye hold hele fem gange om året.

På vores stand på uddannelsesmessen kan du møde Uddannelseskonsulent Gitte Guttner. Hun kan fortælle dig alt det du gerne vil vide om hvordan du søger ind, hvad optagelseskravene er, hvor lang tid uddannelsen tager og meget, meget andet. Hvis du har erfaring fra området, så kan hun også rådgive dig omkring muligheden for merit på uddannelsen, så den måske kan afkortes.

Vi glæder os til at se dig på Nykøbing F. Sygehus den 8. februar kl. 16-18. 

Plakat om Uddannelsesmesse på Nykøbing F. Sygehus.
En social- og sundhedsassistentelev hjælper en patient med at lokalisere hvor ondt hun har ved at tale med hende ud fra en smerteskala.

Social- og sundhedsassistent

Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag? Social- og sundhedsassistenten (SSA) tager sig af samfundets ældre, svage og syge på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen.

Et vejskilt hvor der på engelsk står Choice og en pil der peger i hver sin retning.

Vejledning

Du har forskellige muligheder for at få hjælp og støtte til at komme ind på og gennemføre din uddannelse.

Gitte Guttner

Uddannelseskonsulent