Spring navigationen over og gå direkte til indhold
To elever laver gruppearbejde.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Uddannelse tæt på virkeligheden

Unge, der vælger Grundforløb 1 på SOSU-skolen, kan se frem til nye muligheder for at prøve sig selv af i børnehaver, SFO og plejecentre.


18. januar 2022

Eleverne på Grundforløb 1 på SOSU-skolen i Vordingborg vil fremover komme helt tæt på arbejdslivet, når de prøver forskellige jobs i praksis som en del af undervisningen

Eleverne skal en dag om ugen i praktik i fx en vuggestue, en børnehave eller en SFO, eller aktivitetscentre, plejecentre og i hjemmeplejen. Det sker for at de kan afprøve om de vil uddanne sig som pædagogisk assistent eller se om social- og sundhedsuddannelserne er den retning, de vil gå.

Når eleverne er i praktik vil de deltage i forskellige aktiviteter. Det kan være at servere mad for de ældre, lege med børnene i børnehaven eller putte til middagslur. I det hele taget vil eleven følge dagligdagen. Før og efter praktikken arbejder eleverne med de samme emner i undervisningen.

Praksis kobles på undervisningen

”Der kommer til at være sammenhæng mellem praktik og undervisningen. Det kan fx være, at vi arbejder med kommunikation i undervisningen, herefter skal eleverne ud i praktik med en opgave, der knytter sig til dette tema,” fortæller Sara Linea Ortmann Petersen, som er underviser og koordinator på SOSU Nykøbing Falsters afdeling i Vordingborg.

”Der er meget værdifuld læring i samspillet mellem undervisning i klassen og praktik. Derfor er vi også rigtig glade for den nye mulighed for eleverne, som vi har udviklet i tæt samarbejde med Vordingborg Kommune. En uddannelse hos os giver både mulighed for at lære med hoved og hænder”, fortæller Direktør for SOSU-skolen, Steen Frederiksen.

Fremtidens mange muligheder

Elever i folkeskolens 9. og 10. klasse skal inden 1. marts vælge hvilken uddannelse de vil starte på efter sommerferien. Der er mange overvejelser at gøre sig og ikke mindst mange tilbud at vælge imellem.

Alt er dog ikke afgjort ved valget af et Grundforløb 1. Det er nærmere en mulighed for at prøve kræfter med forskellige fag. På den måde kan de unge måske nærme sig en beslutning om, hvad de gerne vil uddanne sig til.

Efter Grundforløb 1 på SOSU-skolen kan de vælge en uddannelse i pædagogisk retning eller mod SOSU-fagene, men de kan også vælge at gå i en helt anden retning, hvis de ønsker det.

Tre unge elever sidder i gruppearbejde og kigger sammen på en computer.

Grundforløb 1 og 2

For at tage en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller pædagogisk assistent skal du først igennem et grundforløb i Nykøbing F., Nakskov eller Vordingborg.

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi