Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Tre kvinder med værnemidler på står bøjet over en analyse af syre/basemålinger.

Uddan dig til en spændende hverdag

Ingen dage er ens, når du arbejder som SOSU-assistent eller SOSU-hjælper. Hver dag gør du en forskel for de mennesker, som du arbejder med. Start din sundhedsuddannelse i Nakskov, Nykøbing eller Vordingborg.


Hvis du drømmer om en spændende hverdag, hvor du kan gøre en positiv forskel i menneskers liv, så er det tid til at overveje en uddannelse som SOSU-assistent eller SOSU-hjælper. Hos os kan du starte din uddannelse i Nakskov, Nykøbing F. eller Vordingborg og tage det første skridt mod en givende karriere.

Grundforløb og hovedforløb

Uddannelsen er sammensat af et grundforløb og et hovedforløb. 

På grundforløbet får du en solid indføring i faget og opnår de grundlæggende kompetencer, der kræves som SOSU-assistent eller SOSU-hjælper. Grundforløbet varer 20 uger og er en vigtig byggesten på vejen mod din uddannelse.

Efter at have gennemført grundforløbet har du mulighed for at søge en elevplads i en kommune. Dette giver dig en unik mulighed for at lære direkte fra erfarne fagfolk og anvende din viden i praksis, når du imellem skoleperioderne kommer ud i oplæring. Samtidig vil du modtage en elevløn under hele hovedforløbet.

Varighed af uddannelsen

Som SOSU-hjælper tager uddannelsen i alt ca. 1 år og 7 måneder, hvoraf grundforløbet udgør 20 uger. Denne uddannelse giver dig de grundlæggende færdigheder og viden til at assistere og støtte mennesker med forskellige behov i deres daglige liv.

Hvis du ønsker at blive en SOSU-assistent, kan du forvente uddannelsen varer ca. 3 år og 2 måneder, inklusive grundforløbet på 20 uger. En uddannelse som SOSU-assistent åbner dørene til flere forskellige velfærdsuddannelser som sygeplejerske, fysioterapeut og ergoterapeut. Du vil have en solid baggrund og et godt fundament til at forfølge dine videre uddannelsesmål.

Få SU og elevløn under din uddannelse

Du vil modtage SU under grundforløbet, der varer 20 uger. Dette vil give dig en økonomisk støtte til at dække dine leveomkostninger, mens du studerer. Når du har sikret dig en elevplads og er startet på hovedforløbet, vil du modtage en elevløn, der hjælper dig med at klare dig økonomisk.

Det er også muligt at søge om elevplads (uddannelsesaftale) under både grundforløbet og hovedforløbet. Hold øje med kommunernes jobopslag, hvis det er noget der interesserer dig. Dog skal du være opmærksom på at det kan tage lidt længere tid før du kan påbegybde din uddannelse, da fristen for at søge uddannelsesaftale er overskrevet for optaget den 7. august.

Tag det første skridt mod en spændende karriere

Hvis du drømmer om en meningsfuld karriere, hvor du kan gøre en forskel for andre mennesker hver dag, så er en uddannelse som SOSU-assistent eller SOSU-hjælper vejen at gå. Start din uddannelse nu og forbered dig på en spændende fremtid. Du søger ind via www.optagelse.dk.

En unge kvinde står og tænker med hånden på hagen imens hun kigger op i luften.

Hvad er forskellen?

SOSU-assistent eller hjælper? Pædagogisk assistent eller pædagog? Sygeplejerske eller SOSU-assistent? Der er så mange valgmuligheder. Bliv klogere på hvad forskellen er på uddannelserne. 

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.