Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En ung kvinde i uniform skubber en ældre borger i kørestol. De smiler og er glade begge to.

Tid til at skifte retning?

Skab glæde for dig og andre hver dag - tag en uddannelse i pleje og omsorg. Du kan starte allerede 19. august i Nakskov, Nykøbing eller Vordingborg.


8. juni 2022

Har du lyst til at arbejde med mennesker og gøre en positiv forskel i et andet menneskes liv hver eneste dag - så er en uddannelse som social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper måske noget for dig?

Der er mange fordele ved uddannelsen, ikke mindst at du sandsynligvis aldrig kommer til at mangle arbejde, da der virkelig er mangel på velfærdsmedarbejdere både nu og i fremtiden.

Der er også den fordel, at det er muligt søge om elevplads hos en kommune og  at du derfor ikke skal ud og finde praktikplads under uddannelsen - det sørger din arbejdsgiver for, så du ikke skal tumle med det. 

Da SOSU-skolen har afdelinger både i Nakskov og Vordingborg, samt SOSU-skolen i Nykøbing Falster, er der også mulighed for at du kan spare tid på transport i første del af din uddannelse. Derudover så veksler uddannelsen mellem praktik i kommunen og skoletid. Det betyder, at du kan se frem til en uddannelse, hvor du lærer både med hoved og hænder og får rig mulighed for at prøve tingene af inden du skal ud som professionel velfærdsmedarbejder.

Vi kunne liste mange flere fordele op for dig, men så bliver dette indlæg bare så langt. Vi vil meget hellere invitere dig indenfor til en rundvisning på skolen eller til at ringe og tale med en af vores uddannelseskonsulenter for at høre mere. Du kan også browse mere rundt her på hjemmesiden, hvor du også vil finde svar på mange af de spørgsmål, du sikkert har.

Vi glæder os til at høre fra dig.

 

Billede af elever der med deres kroppe danner ordet SOSU med et hjerte omkring

Uddannelser på SOSU-skolen

På SOSU-skolen i Nykøbing F., Vordingborg og Nakskov kan du tage uddannelserne social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og social- og sundhedshjælper. Alle uddannelserne starter med et grundforløb på 20 uger. Herefter følger et hovedforløb af forskellig varighed alt efter hvilken uddannelse du vælger. 

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi