Spring navigationen over og gå direkte til indhold
To undervisere står og taler sammen.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

SOSU-skolen flytter sammen med
VUC Storstrøm i Vordingborg

Næsten 23% af de voksne studerende på Almen Voksenuddannelse på VUC fortsætter på en SOSU-uddannelse, når de er færdige. Samtidig søger frafaldselever på SOSU ofte mod VUC. Derfor går VUC Storstrøm og SOSU Nykøbing Falster ind i et samarbejde i Vordingborg for at styrke den positive udvikling.


8. marts 2022

I en smuk fusion af både moderne og klassisk arkitektur ligger VUC Storstrøms afdeling midt i Vordingborg. Tæt på 10. klassecenteret, banegården og bymidten. Her har voksne studerende på Almen Voksenuddannelse (AVU) deres daglige gang, sammen med elever som læser HF enkeltfag.

Fra august 2022 vil både unge og voksne elever i Vordingborg, der starter på en SOSU-uddannelse, også være en del af miljøet i de smukke rammer. Fremover vil SOSU Nykøbing Falster tilbyde Grundforløb 1 i Omsorg, sundhed og pædagogik samt Grundforløb 2 mod SOSU-uddannelserne på VUC Storstrøms afdeling i Vordingborg.

Når næsten 23% af AVU-elever på VUC vælger at uddanne sig til enten SOSU-assistent eller SOSU-hjælper, efter de er færdige med AVU, er tesen, at der kan være endnu flere elever, som vil vælge den retning, hvis de kender mere til uddannelserne. Målet med at flytte de to uddannelsesinstitutioner sammen, er derfor at søge at rekruttere flere elever til SOSU-uddannelserne, men også at hjælpe eventuelle frafaldselever fra SOSU til en AVU-uddannelse på VUC.

På SOSU Nykøbing Falster ser de frem til de mange gode synergieffekter ved at flytte sammen med VUC Storstrøm. Udsigten til et unge- og voksenmiljø på VUC Storstrøm, som kan stimulere elevernes læring på tværs af aldre og fag, vækker begejstring, da det måske endda kan være med til at gøre endnu flere opmærksomme på mulighederne med en SOSU-uddannelse.

”Når eleverne i hverdagen deler fællesarealer og kan se ind i undervisningen hos hinanden, kan det måske anspore endnu flere til at tage en SOSU-uddannelse efter deres AVU. Derudover ligger vi lige ved siden af 10. klassecenteret, som vi oplagt kan invitere indenfor og høre om uddannelse hos os,” fortæller Direktør Steen Frederiksen, SOSU Nykøbing Falster.

Vordingborg Kommune har store forventninger til hvad det nye samarbejde kan bære med sig af arbejdskraft til især ældreplejen.

”Dette nye samarbejde er meget positivt, og jeg håber, at det vil være med til at hente flere gode medarbejdere til omsorgsfagene i vores kommune. Det tror jeg, at der er endnu større mulighed for, når uddannelserne nu får et fælles undervisningsmiljø, som netop kan skærpe interessen for at komme videre. Samtidig er det vigtigt, at vi som kommune er med til at sikre, at flest muligt får muligheden for at tage en kompetencegivende uddannelse i området Vordingborg. Så jeg kan kun bifalde initiativet, og vi vil naturligvis støtte op om det”, siger Borgmester i Vordingborg Kommune Mikael Smed.

På VUC Storstrøm i Vordingborg glæder man sig over, at der nu kommer ca. 45 flere elever og undervisere ind i huset. ”Vores studerende og eleverne på SOSU kan få rigtig god gavn af hinanden i hverdagen, og ikke mindst vil flere elever også skabe mere liv i huset. Derudover er det en fordel, at vi kan dele undervisere med hinanden på tværs og på den måde skabe et godt samarbejde og en god sammenhæng i undervisningen,” fortæller Martin Lasse H. Sieben, adm. direktør for VUC Storstrøm.

Idéen om at dele lokalitet er ikke helt ny for de to uddannelsesinstitutioner. VUC Storstrøm og SOSU Nykøbing Falster indledte sidste år et lignende samarbejde i Nakskov, hvor samarbejde omkring undervisning er blevet prøvet af og har vist lovende resultater.
Den store flyttedag sker til sommer. Er du allerede nu nysgerrig efter at høre mere om SOSU-uddannelserne i Vordingborg, så kan du besøg åbent hus på VUC Storstrøm i Vordingborg den 23. august kl. 13.30, hvor du kan møde uddannelseskonsulenter og undervisere fra SOSU Nykøbing Falster.

Fakta

  • Undersøgelse viser at VUC ofte leder til en SOSU-uddannelse

    Arbejderbevægelsens Erhvervsråd udgav i oktober 2021 en undersøgelse af elevsammensætningen på VUC og hvor de studerende befandt sig op til 15 måneder efter endt uddannelse. Her viste det sig at næsten 1 ud af 4, der tog en Almen Voksenuddannelse (AVU), valgte en SOSU-uddannelse bagefter.

  • Grundforløb 2 mod social- og sundhedsuddannelserne

    Voksne elever, som har forladt folkeskolen for mere end 2 år siden, kan tage grundforløb 2 mod social- og sundhedsuddannelserne; social- og sundhedsassistent og social- og sundhedshjælper i Vordingborg på SOSU-skolens afdeling hos VUC Storstrøm. Der optages 25-30 elever til opstart 1. august 2022.

  • Grundforløb 1 i omsorg, sundhed og pædagogik

    Unge elever, som kommer direkte fra folkeskolens 9. eller 10. klasse, vil fremover kunne tage grundforløb 1 i området Omsorg, sundhed og pædagogik på SOSU Nykøbing Falsters nye afdeling hos VUC Storstrøm i Vordingborg. Der bliver plads til ca. 15 elever til august.

Yohana Zemichael ser smilende frem for sig med den ene arm i siden og hovedet lidt på skrå.

Yohana er på raketfart mod uddannelse og job

”Hvis det ikke var for VUC Storstrøm, ville jeg ikke være der, hvor jeg er nu,” fortæller 31-årige Yohana Zemichael, som er ved at uddanne sig til SOSU-assistent på SOSU Nykøbing F.

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi