Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Fire elever sidder i en gruppe og griner sammen hen over deres computere.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

SOSU-elever trives rigtig godt

Eleverne på SOSU-skolen i Nakskov, Nykøbing og Vordingborg er meget tilfredse med deres uddannelse ifølge den seneste elevtrivselsundersøgelse. Faktisk er tilfredsheden godt over landsgennemsnittet for alle erhvervsskoler i Danmark. 


8. marts 2022

Læring og trivsel følges ofte ad. Derfor er der al mulig grund til at fejre den gode trivsel på SOSU Nykøbing Falster, som den seneste elevtilfredshedsundersøgelse dokumenterer.

Undersøgelsen viser nemlig, at eleverne på skolens tre afdelinger i Vordingborg, Nakskov og Nykøbing er rigtig godt tilfredse med deres undervisning og praktikker i kommunerne.

Faktisk vurderer eleverne læringsmiljøet og trivslen på skolen, samt deres praktik højere end landsgennemsnittet på alle parametre, og eleverne vurderer også deres egen præstation og motivation højere end landsgennemsnittet for alle andre erhvervsskoler.

”Tallene vidner om, at vi har dygtige undervisere, et godt samarbejde mellem skole og praktik og et læringsmiljø, som understøtter eleverne i deres uddannelse,” siger en stolt direktør for SOSU Nykøbing, Falster Steen Frederiksen.

Elevrådsformanden på SOSU-skolen, Nicolaj Rasmussen, er også glad for de fine resultater: ”Vi går på en skole, hvor vi er meget sociale og det betyder rigtig meget, at vi har det sociale fællesskab både i klassen og i det hele taget under hele uddannelsen. Det giver også en bedre læring. Som elevrådsformand er jeg rigtig glad for at se, at eleverne er glade for at komme her hver dag og det er noget af det, vi gerne vil støtte op om i elevrådet.”

Kun til et enkelt spørgsmål i undersøgelsen har eleverne vurderet deres uddannelse lavere end landsgennemsnittet, nemlig på spørgsmålet om de fysiske rammer for undervisningen.

Dette skyldes sandsynligvis gener fra det byggeri skolen har været igennem i det meste af 2021 og som stammer fra arbejdet med at forbedre netop de fysiske rammerm på skolen ved, at bygge til og skifte vinduer på SOSU-skolen, vurderer skolens direktør.

Trivslen på erhvervsuddannelserne er bedre end på gymnasierne 

Resultaterne fra SOSU-skolens undersøgelse bakkes også op af den seneste rapport fra analyseinstituttet EVA, som for nyligt kunne fortælle, at elever på erhvervsuddannelserne generelt trives bedre end elever på de gymnasiale uddannelser.

En af forklaringerne på dette er iflg. EVA, at elever på erhvervsuddannelser ofte er mere afklarede omkring deres fremtid, da de allerede har gjort sig mange af de svære overvejelser om fremtiden.

Tre unge elever sidder i gruppearbejde og kigger sammen på en computer.

Grundforløb 1 og 2

For at tage en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller pædagogisk assistent skal du først igennem et grundforløb i Nykøbing F., Nakskov eller Vordingborg.

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi