Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En elev doserer medicin i pilleæsker.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

8. klasser konkurrerer mod hinanden ved regionsmesterskabet i 'SKILLS Stafet'

Der er lagt op til spænding og højt energiniveau, når elever fra 8. klasserne i Guldborgsund og Lolland Kommune dyster mod hinanden om at komme videre til DM i SKILLS Stafet i februar 2023.


7. november 2022

På fredag den 11. november kl. 8-13 indtager 555 elever fra 8. klasserne i hele Guldborgssund Kommune CELF på Kringelborg Allé i Nykøbing F. Eleverne vil i hold á tre elever dyste mod hinanden igennem en lang række opgaver, som er tilrettelagt af de forskellige erhvervsuddannelser. Opgaverne vil være meget forskellige og det er det dygtigste og hurtigste hold, der vinder.

Fredag den 2. december kl. 8-13 vil elever fra 8. klasserne i Lolland Kommune møde op på CELF på Campus Nakskov til SKILLS Stafet og udføre samme opgaver i konkurrencen.

Vinderholdet fra både Nykøbing og Nakskov går videre til Danmarksmesterskabet, der løber af stablen i februar 2023 i Fredericia. 

SOSU-skills og samarbejde på tid

På SOSU-skolens post i konkurrencen skal eleverne på tid håndtere og dosere medicin korrekt. Det er en samarbejdsøvelse, hvor eleverne skal holde hovedet koldt og tungen lige i munden, for det er ikke en opgave, der er lige til - og slet ikke under tidspres.

Opgaven relaterer til uddannelsen til social- og sundhedsassistent, hvor eleverne kan prøve sig frem med én af de faglige discipliner der hører til faget. 

Derudover bliver eleverne præsenteret for alle tre uddannelser på skolen; social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og SOSU-hjælper. Elever og undervisere fra SOSU-skolen vil gennemgå hvad man laver på uddannelserne og hvilke job de kan føre til, så eleverne fra 8. klasse kan gå fra posten klogere end da de kom. Og ikke mindst kan de rocke til SOSU-SANGEN, som du kan høre ved at klikke på videoen nedenfor.

Hvem står bag?

SKILLS Stafetten består af i alt fem dage, hvor de første fire tilbringes med at besøge ungdomsuddannelser. Dagene er tilrettelagt som en del af vejledningsindsatsen i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).

Det er UU-vejledningerne i de to kommuner, der sammen med de lokale erhvervsuddannelser arrangerer SKILLS Stafet efter SKILLS Denmarks forskrifter. 

Formålet med SKILLS Stafet er at oplyse eleverne på 8. årgang om alle de erhvervsuddannelser, de kan vælge imellem, når de er færdige med grundskolen. Målet er at de får en god fornemmelse af hvilke uddannelser der matcher deres interesser og kompetencer.

Billede af elever der med deres kroppe danner ordet SOSU med et hjerte omkring

Uddannelser på SOSU-skolen

På SOSU-skolen i Nykøbing F., Vordingborg og Nakskov kan du tage uddannelserne social- og sundhedsassistent, pædagogisk assistent og social- og sundhedshjælper. Alle uddannelserne starter med et grundforløb på 20 uger. Herefter følger et hovedforløb af forskellig varighed alt efter hvilken uddannelse du vælger. 

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi