Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En lille pige med farvede hænder kigger smilende ind i kameraet.

Sådan afhjælper vi manglen på
pædagogisk personale

Vi mangler hænder nu og i fremtiden i både daginstitutioner, skoler og socialområdet. En række ledere fra den pædagogiske uddannelsesverden har et bud på, hvordan vi løser dén udfordring. 


23. november 2022

"Alene på dagtilbudsområdet vil vi frem mod 2030 mangle 14.000 professionelle. Vi står altså med et veritabelt problem." Sådan indleder en række ledere fra FOA, interesseorganisationen Danske SOSU-skoler og en række professionshøjskoler landet over et opråb til kommunerne om at ansætte flere pædagogiske assistenter.

De mener nemlig at løsningen på den udfordring, der allerede er nu, og som kun vil vokse sig større med tiden, kan løses ved at kommunerne i højere grad anerkender den pædagogiske assistentuddannelse og ansætter flere pædagogiske assistenter.

De opfordrer til at kommunerne åbner op for flere elevpladser, så endnu flere kan tage uddannelse som pædagogisk assistent hvert år. Hvert år bliver nemlig ca. halvdelen af ansøgerne afvist til uddannelsen pga. manglende pladser. 

De opfordrer også til at de ufaglærte pædagogmedhjælpere i kommunerne tager uddannelse som pædagogiske assistenter for at øge fagligheden blandt personalet. Medhjælpere med flere års erfaring kan endda få merit på uddannelsen, så de kan afkorte den tid de skal bruge på at uddanne sig.

Læs hele artiklen på FOAs hjemmeside.

Vil du gerne vide mere om uddannelsen til pædagogisk assistent? Så ring eller skriv til os i dag på sosunyk@sosunyk.dk eller tlf. 54853800. Tal med en af vores uddannelseskonsulenter om dine muligheder. Du kan også aftale at komme forbi skolen til en rundvisning og en snak. 

Der er optag til uddannelsen to gange om året og næste deadline er nu her den 25. november med uddannelsesstart i februar 2023. Søg ind via www.optagelse.dk. I starten af næste år åbner optaget til uddannelsesstart i august 2023, hvor du skal søge ind senest i maj. Følg med på vores hjemmeside i, hvornår du kan søge ind på uddannelsen til uddannelsesstart til sommer.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Se videoen om hvad det betyder at være pædagogisk assistent og hvilke overvejelser eleverne i videoen har gjort sig inden de tog springet.

Dreng på en stor gynge, som bliver skubbet af en voksen kvinde

Pædagogisk assistent

Vil du arbejde med børn eller med unge/voksne med særlige behov? Du kan tage uddannelse til pædagogisk assistent i Nykøbing F., hvis du har bestået folkeskolen. Vi har optag to gange om året.

Tre unge elever sidder i gruppearbejde og kigger sammen på en computer.

Grundforløb 1 og 2

For at tage en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller pædagogisk assistent skal du først igennem et grundforløb i Nykøbing F., Nakskov eller Vordingborg.

Scrabble-brikker danner ordet 'search' på en række

Find en vejleder

Ring, skriv eller kig forbi