Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Hænder der holder hinanden.

Nyt forskningsprojekt undersøger, hvordan man kan øge rekrutteringen til ældreplejen

SOSU Nykøbing Falster deltager i et stort projekt, som skal finde løsninger på rekruttering til ældre- og omsorgsarbejde.


31. august 2023

Lolland Kommune og SOSU Nykøbing Falster deltager sammen i et nyt, stort projekt finansieret af Velux-fondene, som skal finde løsninger på nogle af de udfordringer, der kan ligge i at rekruttere medarbejdere til ældre- og omsorgsarbejde, som kommer fra kanten af arbejdsmarkedet. Projektet er døbt DELTAG – lærende arbejdsfællesskaber i ældreplejen.

I DELTAG samarbejder Aarhus Kommune og SOSU Østjylland, Lolland Kommune og SOSU Nykøbing Falster med Aalborg Universitet og Professionshøjskolen Absalon om at skabe ny viden på tværs af kommuner og SOSU-skoler om, hvordan flere kan inkluderes i arbejdsfællesskaber i ældreplejen. 

SOSU Nykøbing Falster og Lolland Kommune arbejde som en del af projektet tæt sammen om dele erfaringerne fra det hidtidige fælles indsatser for ledige på vej mod job i ældre- og omsorgsarbejde. Projektet løber til 2026.

En ældre dame kigger spilende op på en uniformeret person, som holder hende i hænderne.

Er du klar til SOSU?

Guldborgsund og Vordingborg Kommune tilbyder et forløb for dig, der gerne vil snuse lidt til SOSU-faget, inden du giver dig i kast med en SOSU-uddannelse.