Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En lille robot med hjul på kigger ind i kameraet med sine tegnede øjne.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Pop-up messe om velfærdsteknologi

Eleverne på SOSU-skolen i Nykøbing Falster kan 23.-24. maj prøve nye, smarte velfærdsteknologiske hjælpemidler af på små stationer rundt omkring på skolen. Der er lagt op til nogle aktive og inspirerende dage, hvor eleverne kan gå på opdagelse.


19. maj 2022

I hjemmeplejen, på plejecentre og på hospitaler landet over bliver det mere og mere udbredt at anvende velfærdsteknologi i arbejdet med borgere og patienter. Velfærdsteknologi dækker over mange aspekter som fx programmering, robotteknologi og AI.

Der er mange spændende, nye gadgets på markedet og dem får eleverne på SOSU-skolen mulighed for at opleve nogle af mandag til tirsdag 23.-24. maj på en pop-up messe om velfærdsteknologi i skolens nybyggede fællesområde. Skolen får besøg fra flere forskellige leverandører af velfærdsteknologi, som viser deres produkter frem og der bliver også mulighed for eleverne for at prøve dem. 

Hvad er velfærdsteknologi?

Inden for sundhed, omsorg og pædagogik er velfærdsteknologi dækkende for teknologiske hjælpemidler. Det kan være maskiner, der hjælper med de tunge opgaver med fx at hjælpe en borger ud af sengen, over i en kørestol eller op fra gulvet, hvis personen er faldet.

Det kan også handle om hjælpemidler, som kan bidrage til bedre trivsel, idet borgeren med hjælp fra teknologi, kan klare flere ting selv. Et eksempel på dette er en spiserobot, som hjælper personen med at spise vha. en fjernbetjent maskine, som samler maden op fra tallerkenen og fører det op til personens mund.

Et andet eksempel på velfærdsteknologi, som bidrager til bedre trivsel, kan være en fjernstyret robot, som giver borgeren mulighed for at deltage i sociale aktiviteter, selvom han ikke kan forlade sit hjem. Robotten er udstyret med hjul og en telefon, så personen hjemme fra sit sygeleje kan deltage i fx undervisning igennem maskinen, køre rundt på gangene, deltage i frikvarter og på den måde interagere med de andre elever omkring sig. 

Følg med i hvad der sker

Undervisning i anatomi.

Praktisk læring - du lærer med hjerne, hjerte og hænder

Om du elsker at læse dig til viden eller om du hellere vil lære med kroppen ved at prøve teori af i praksis, så er der alle muligheder for det i undervisningen.

Unge mennesker spiller hockey indendørs i skolens Multisal

Sundhed og bevægelse i undervisningen

På skolen er vi både sociale og sunde. Under din uddannelse i livskvalitet på SOSU-skolen vil du stifte bekendtskab med forskellige former for motion, som du kan prøve af i undervisningen.

Ung kvinde kigger smilende ind i kameraet.

Virtuel rundvisning på SOSU-skolen

Velkommen indenfor i den virtuelle rundvisning. Gå dig en tur på skolen. Undervejs kan du se videoer om undervisningen og finde informationer om uddannelserne.