Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Et par barneben og et par voksenben.

Er det tid til at skifte retning i dit liv?

Tag en uddannelse i pædagogisk omsorg og gør en forskel i dit og andre menneskers liv. Som pædagogisk assistent har du mange muligheder for at få job i mange forskellige faglige miljøer. Søg ind inden 25. november 2022.


2. november 2022

Uddannelsen som pædagogisk assistent er for dig, der gerne vil have mange muligheder.

Du kan arbejde i mange forskellige faglige miljøer. Du bliver en stærk praktiker, der er dygtig til at igangsætte og tilpasse pædagogiske aktiviteter, og kan arbejde med mange forskellige pædagogiske målgrupper.

Voksne kan også tage en uddannelse som pædagogisk assistent

Eleverne på uddannelsen har meget forskellige baggrunde og aldre.  Det er derfor højst sandsynligt at du møder andre elever som har lignende baggrund og alder som dig. Nogle elever er helt unge og kommer lige fra folkeskolen eller har taget en ungdomsuddannelse. De voksne elever har fx en uddannelse fra en anden branche og mange års erfaring derfra. Andre har arbejdet som ufaglært og har nu lyst til at forbedre deres vilkår og chancer for at få job ved at tage en uddannelse. En del ufaglærte der har arbejdet fx i en børnehave vælger også at tage uddannelsen og kan bruge deres erfaring til at få merit på uddannelsen. 

Veksler mellem skole og oplæring

Uddannelsen er en erhvervsuddannelse og derfor meget praksisorienteret, hvilket betyder, at du igennem uddannelsesforløbet veksler mellem at gå i skole og være i oplæring som elev i en kommune eller i regionen. Din arbejdsgiver sørger for at finde oplæringssted til dig i fx en vuggestue, en børnehave eller et specialtilbud for voksne. Det giver dig mulighed for at prøve teori af i praksis og ruster dig til arbejdsmarkedet, når du er færdig.

Løn under uddannelse

Du får løn under dele af uddannelsen af den kommune eller region, som du ansættes i. Hvis du er over 25 år, kan du måske få voksenelevløn. Hvis du har arbejdet som ufaglært inden for faget, kan du måske få merit for nogle fag, så du kan afkorte uddannelsen. Det vil blive vurderet ved hjælp af en realkompetencevurdering, som du bliver tilbudt, hvis du bliver optaget på uddannelsen.

Fremtidsmulighederne er mange

Du har rig mulighed for at få job, når du er færdig med din uddannelse. Pædagogiske assistenter arbejder typisk i dagplejen, børnehaver, SFO’er, væresteder, dag– og botilbud, aktivitetstilbud og ungdoms– og fritidsklubber. Du kan også vælge at videreuddanne dig til fx pædagog eller socialrådgiver, da uddannelsen som pædagogisk assistent er adgangsgivende til flere mellemlange videregående uddannelser.

Sådan søger du ind

For at komme i gang med uddannelsen til pædagogisk assistent skal du søge ind på Grundforløb 2, som er SU-givende. Efter grundforløbet skal du søge om elevplads hos en kommune eller region for at blive optaget på hovedforløbet. Uddannelsen tager i alt 2 år og 7 1/2 måneder. Læs mere om uddannelsens grundforløb og hovedforløb.

Ansøgningsfristen er 25. november 2022 og du søger ind på grundforløbet via www.optagelse.dk. Der er uddannelsesstart primo februar 2022 på skolen i Nykøbing Falster.

Tal med en uddannelseskonsulent hos os om dine muligheder eller hvis du er i tvivl om noget fx omkring optagelse eller adgangskrav.

Jane Brendstrup Nordahl

Uddannelseskonsulent

Dreng på en stor gynge, som bliver skubbet af en voksen kvinde

Pædagogisk assistent

Vil du arbejde med børn eller med unge/voksne med særlige behov? Du kan tage uddannelse til pædagogisk assistent i Nykøbing F., hvis du har bestået folkeskolen. Vi har optag to gange om året.

Tre unge elever sidder i gruppearbejde og kigger sammen på en computer.

Grundforløb 1 og 2

For at tage en uddannelse som SOSU-assistent, SOSU-hjælper eller pædagogisk assistent skal du først igennem et grundforløb i Nykøbing F., Nakskov eller Vordingborg.