Spring navigationen over og gå direkte til indhold
Elever sidder i en rundkreds.

Foto: Randi Kofoed Jørgensen

Elever underviser elever i digital dannelse på Sophieskolen 

Eleverne på hovedforløbet til uddannelsen pædagogisk assistent har undervist alle klassetrin i digital dannelse på Sophieskolen. Det var lærerigt for alle elever - både fra folkeskolen og SOSU-skolen.


24. august 2023

Eleverne i 0.-9. klasse på Sophieskolen har den 23.-24. august haft besøg af to hold elever fra den pædagogiske assistentuddannelse (PA).

På de to dage har PA-eleverne undervist alle klassetrin om digital dannelse - som bl.a. handler om, hvordan man bedst opfører sig og navigerer på nettet.

Digital dannelse er vigtigt for alle aldersgrupper, så vi er vældigt glade for muligheden for at vores elever må komme på besøg. I en verden hvor det kan være svært at opdage farer eller intuitivt vide, hvordan man skal opføre sig online, er det nødvendigt at skolelever bliver undervist i dette.

For PA-eleverne under uddannelse er de to dage en mulighed for at afprøve de grundlæggende pædagogiske teorier fra undervisningen på deres første skoleperiode. Samtidig er det en mulighed for at gøre undervisningen mere vedkommende end blot at læse om det og fortælle hinanden om deres tanker.

På billederne kan du se pædagogisk assistentelev Katrine Wilchen Nagel undervise elever fra 2. årgang i digital dannelse på græsset ved Sophieskolen og elever på 7. årgang på Sophieskolen, som lyttede opmærksomt, da de blev undervist i digital dannelse af elever fra SOSU Nykøbing Falster.

Foto: Sebastian Balling

Dreng på en stor gynge, som bliver skubbet af en voksen kvinde

Pædagogisk assistent

Vil du arbejde med børn eller med unge/voksne med særlige behov? Du kan tage uddannelse til pædagogisk assistent i Nykøbing F., hvis du har bestået folkeskolen. Vi har optag to gange om året.

En bunke aviser på et bord.

Nyheder

Der sker hele tiden noget nyt og vi forsøger at samle de vigtigste nyheder om uddannelserne og om skolen, så det er nemt for dig at følge med.

Et vejskilt hvor der på engelsk står Choice og en pil der peger i hver sin retning.

Vejledning

Du har forskellige muligheder for at få hjælp og støtte til at komme ind på og gennemføre din uddannelse.