Social- og sundhedsassistent
Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen?
START 31. JULI 2025
De gode anmeldelser er strømmet til biograffilmen ”Hjem kære hjem”, der sætter lys på det givende og komplicerede arbejde, social-og sundhedspersonalet mestrer hver dag.
Elever fra SOSU Nykøbing Falster fyldte biografsalen lige inden sommerferien og tager også godt imod filmen. Den har alle nuancerne med, lyder vurderingen fra SOSU-anmelderne Cathrine Sidor og Sofie Harrison.
Foto: Jan Zepelin Petersen
Filmen ”Hjem kære Hjem” handler om den 32-årige, fraskilte Sofie, der vil starte på en frisk og begynder som hjemmehjælper i et sønderjysk lokalsamfund, hvor hun bor sammen med sin datter.
Sofie er god til at skabe relationer, både til de ældre og til sine kolleger, og hun mærker glæden ved at gøre en forskel. Men hun oplever også, hvor presset hverdagen er for de ansatte i hjemmeplejen.
Instruktør Frelle Petersen har gjort sin research grundigt, for han arbejdede i en periode som kommunal hjemmehjælper og oplevede på nært hold, hvordan det er at køre fra hjem til hjem for at pleje de ældre.
Resultatet har blandt andet høstet seks af de eftertragtede anmelderhjerter i dagbladet Politiken, og filmen kan for tiden ses i biografer over hele landet.
Elever fra SOSU Nykøbing Falster fyldte forleden en af biografsalene i Nordisk Film Biografer i Nykøbing og så ”Hjem kære hjem” sammen kort inden, det ringer ud til sommerferie.
Social- og sundhedsassistent-eleverne Cathrine Sidor og Sofie Harrison tog biografoplevelsen ind med begejstring. Det er en film, der har alle nuancerne med, mener de to SOSU-anmeldere, som sætter pris på at ”Hjem kære hjem” både afspejler det givende og det komplicerede i SOSU-jobbet.
- Jeg føler mig meget forbundet med hovedrollen Sofies oplevelser og følelser. For mig er det især rammende at se, hvordan hendes arbejde kommer til at indvirke på hendes privatliv. Og hvor vigtigt det er, at man har en leder, der griber én, når man har brug for det. Jeg har oplevet lignende situationer i min oplæring, og derfor ved jeg, at det er et godt og realistisk billede, filmen tegner af vores branche, fortæller Sofie Harrison, der suppleres af Cathrine Sidor:
- Jeg har selv arbejdet tre år som ufaglært i ældreplejen, inden jeg begyndte på uddannelsen. Jeg lægger især mærke til måden filmen viser, hvor vigtigt det er at have strategier og viden, som man kan bruge, når der opstår svære situationer i arbejdet. Det er jo netop det, man lærer under uddannelsen, og det er afgørende, at man ved, hvordan man passer på sig selv, så man kan holde til jobbet i mange år, fortæller Cathrine Sidor.
De mener begge, at filmen er anbefalelsesværdig – ikke kun til biografgængere, der arbejder indenfor SOSU-fagene.
- Alle kan få noget ud af at se den. For vi bliver jo alle ældre, syge og pårørende på et tidspunkt, lyder anbefalingen fra Sofie Harrison og Cathrine Sidor.
Sofie Harrison (tv) og Cathrine Sidor er begge elever på social-og sundhedsassistentuddannelsen og var med i biografen for at se "Hjem kære hjem". Foto: Birgitte Grønning
Begge billeder øverst og nederst til venstre: Elever fra SOSU Nykøbing Falster fyldte forleden en af biografsalene for sammen at se "Hjem kære hjem". Fotos: Jan Zepelin Petersen
Nederst til højre: Jette Søndergaard spiller hovedrollen som hjemmehjælperen Sofie i ”Hjem kære Hjem”. Pressefoto: © Rolf Konow
Vil du arbejde med professionel omsorg og pleje i en omskiftelig hverdag på sygehuse, i psykiatrien, på plejecentre, på institutioner eller i hjemmeplejen?
START 31. JULI 2025
SOSU Nykøbing Falster er en af Danmarks mindste selvstændige SOSU uddannelsesinstitutioner, men når elevernes og medarbejdernes trivsel måles er vi blandt landets bedste.