Spring navigationen over og gå direkte til indhold
En ældre dame kigger spilende op på en uniformeret person, som holder hende i hænderne.

Er du klar til SOSU?

Guldborgsund Kommune tilbyder et forløb for dig, der gerne vil snuse lidt til SOSU-faget, inden du giver dig i kast med en uddannelse.


Vil du gerne deltage i et forberedende kursusforløb mod en uddannelse i pleje og omsorg?
Her finder du et forløb, hvor du skiftevis går i skole og er i oplæring på et plejecenter eller i hjemmeplejen i Guldborgsund Kommune.

Du vil i undervisningen blive introduceret til SOSU-fagets mange facetter, hvor du får mulighed for både at lytte og lære, samt at få tingene i hænderne.

Når du er i oplæring på plejehjem eller i hjemmeplejen, vil du blive taget godt imod af dine nye kolleger. Her vil du blive introduceret til nogle af de typiske opgaver, som du ville møde i hverdagen som SOSU-hjælper.

Efter kursusforløbet får du mulighed for at søge ind på en SOSU-uddannelse (Grundforløb 2) i enten Nakskov, Nykøbing F. eller Vordingborg. 

Det forberedende kursusforløb er sammensat på en måde, så der er mulighed for at forløbet tilpasses dine behov og kompetencer. Det betyder blandt andet, at der vil være en individuel vurdering af, hvor mange timer du vil kunne arbejde og gå i skole om ugen.
Der kan for eksempel være forskellige forudsætninger eller hvis du har erfaringer inden for det sundhedsfaglige område, som gør at dit forløb skal tilpasses dine behov.

I samarbejde med dig, vil vi udføre løbende evalueringer for at sikre, at kursusforløbet passer til dig så godt som overhovedet muligt.

Guldborgsund Kommune tilbyder ledige et forløb med fokus på at blive klar til at tage en SOSU-uddannelse.

Du vil komme til at deltage i de daglige opgaver, der er på et plejecenter. Det kunne fx være at hjælpe til i madsituationer, deltage i personlig pleje sammen med fagpersonale, aktiviteter som gå ture, spille spil, synge og meget andet.

Dit tilbud tilpasses dig og det du kan og aftales med din jobkonsulent i Jobcentret. Din virksomhedspraktik kan derfor blive længere, hvis der er behov for det.

Når du har været gennem dette program på 19 uger, er du måske klar til at gå i gang med grundforløb 2, som er starten på SSH-uddannelsen.

Vil du vide mere, så kontakt:

Lisse-Lotte Rosenkilde, telefon 2518 13 07
Udviklingssygeplejerske, Udvikling og uddannelse


Tina Nielsen, telefon kommer
Arbejdsmarkedskonsulent for aktivitetsparate over 30 år


Sanne Bronné Sørensen, telefon kommer
Arbejdsmarkedskonsulent for aktivitets-/ jobparate under 25 år

Annette Olsen, telefon kommer
Arbejdsmarkedskonsulent for jobparate over 30 år.

 

Søger du info om Guldmodellen - kontakt Sabrina

Sabrina Pansa

Projekt- og kursuskonsulent

Røde æbler på et træ og en hånd der er ved at plukke et af dem

Kurser for ledige

Er du ledig, så har du måske ret til 6 ugers jobrettet uddannelse.