SOSU klar

Målgruppe:

Formål:

Beskrivelse:

Varighed:

20,0 dage

Uddannelsesbevis:

Brancher:

Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunalt regi
Sundheds- og sygeplejeopgaver i sygehusvæsenet

Vælg hold (enkeltfag):

Afholdelsessted:

Ekstern afholdelse
Nørregade 7
4760 Nykøbing F

Dato:

18.11.2019 - 13.12.2019

Tilmeldingsfrist:

15.10.2019

Varighed:

20,0 dage

Undervisningstype:

Dagundervisning

Pris:

Kr. 372,00

Kontaktperson:

Dorte Hudlebusch
54853800
dhu@sosunyk.dk

Afholdelsessted:

Ekstern afholdelse
Nørregade 7
4760 Nykøbing F

Dato:

11.05.2020 - 11.06.2020

Tilmeldingsfrist:

15.04.2020

Varighed:

20,0 dage

Undervisningstype:

Dagundervisning

Pris:

Kr. 0,00

Kontaktperson:

Dorte Hudlebusch
54853800
dhu@sosunyk.dk

Patientsikkerhed og utilsigtede hændelser

I det daglige plejearbejde er deltageren opmærksom på patientsikkerhed og kender sin egen rolle i forhold til at formidle relevant viden og relevante observationer. Deltageren ved, hvem der kan indrapportere utilsigtede hændelser, og kender sin egen forpligtelse til at rapportere sådanne samt proceduren herfor. Deltageren kender formålet med indrapporteringssystemet og kerneårsagsanalyse og kan bidrage til opfølgning på resultaterne i det daglige arbejde. I den forbindelse kan deltageren yde kollegial omsorg. Læs mere

Praktisk hjælp til ældre

Efter endt uddannelse kan deltagerne: - overholde etiske krav vedr. etablering af kontakt til og samtale med udvalgte borgere samt kende betydningen af egen personlig fremtoning. - udføre arbejdet med bevidsthed om eget kompetenceområde, herunder reglerne for tavhedspligt, og indgå i et samarbejde med de faggrupper, som er tilknyttet social- og sundhedsområdet. - i samarbejde med det faglige personale varetage praktiske behovsbestemte opgaver som lettere rengøring, samt finde fejl og rette på mekaniske dele ved diverse hjælpemidler til ældre. - medvirke ved praktiske førstehjælpshandlinger, tilpasset de særlige risiko-områder der gælder for ældre borgere samt kende de almindelige tegn ved aldringsprocessen. - forstå betydningen af og opleve motivation for at tilegne sig øget viden om social- og sundhedsområdet. Læs mere

Værtskab og sociale rammer for ældres måltider

Deltageren kan anvende måltidssituationen til at understøtte den ældre borgers funktionsniveau og livskvalitet. I det arbejde kan deltageren medvirke til at organisere "det gode måltid" ved at skabe gode fysiske og sociale rammer for måltidet. Desuden kan deltageren inddrage den ældre i hverdagsaktiviteter omkring måltidet med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og ønsker. I arbejdet med at etablere gode rammer for måltidet er deltageren opmærksom på de forskellige udfordringer, der er, alt efter om den ældre spiser alene eller sammen med andre. I den forbindelse kan deltageren bruge værtsrollen som pædagogisk redskab. Læs mere

Almen fødevarehygiejne

Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater. Læs mere

www.sosunyk.dk benytter cookies for at give dig en bedre oplevelse af dit besøg på siden. Ved at forsætte på siden accepterer du brugen af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, så klik her.

X