Til forsiden

Til Forsiden
FORSIDE   |   SITEMAP   |   HJÆLP   |   KONTAKT   |       Fronter FRONTER     Skema SKEMA     Post POST


            


Du er her: Forside » Skolen » Elev nyt


Læs indlæg på FOA hjemmeside vedr. GF elevernes motivation, hvor blandt andet underviser på GF Maiken Juel Jadesø udtaler sig.

Godt du kom
se kampangen fra Ministeret for børn og undervisning her 


SOSU Nykøbing Falster deltog i DM i SOSU Skills i Odense

Regionsmestrene Camilla Davidsen (elev i Guldborgsund kommune)og Nina Boesen ( elev i Lolland kommune), begge fra SSA April 11, gjorde det godt ved DM i SOSU Skills og fik en flot femteplads i konkurrencen. Se deres opgaver længere nede og hør om deres oplevelser.  

Camillas oplevelse

Camilla har lært meget af at deltage. Hun skriver til os:

Det, at have været med i Dm i Sosu Skills, har betydet, at jeg har lært så utroligt meget, både fagligt, og personligt.
Jeg er normalt en pige som har været svært ved at gå til eksamen, men Dm har gjort, at jeg er begyndt at tro noget mere på mig selv.
Jeg mener bestemt, at alle der får muligheden til at deltage i Sosu Skills, skal gøre det, og ikke kun for at ville vinde, for man får så meget andet ud af det.
Jeg tror aldrig,  jeg ville havde lært så meget fagligt, hvis jeg ikke havde været med, måden vores vejleder hjalp os på, og måden vi selv fik lov til at prøve de forskellige ting gjorde, at jeg levede mig meget mere ind i det..
Alt i alt syntes jeg, det har været den mest fede og hårde læring, og en fed oplevelse, man overhovedet kan få på sin uddannelse.
Selvom vi desværre ikke vandt, fik jeg så meget ud af det, også bare det, at se de andre elever udføre de praktiske opgaver, og se hvor godt de klarede det.

DM i Skills

Odense Congres Center summede af liv og læring, da DM i Skills blev afholdt 26-28 januar. Elever fra omkring 35 fag på erhvervsskolerne var mødt op for at dyste om DM titlen indenfor deres fagområde. Der var konditorer, frisører, ernæringsassistenter, murere, elektrikere og mange flere.

Åbningstalen blev holdt af børne- og undervisningsminister Christine Antorini, der senere besøgte SOSU standen.

I løbet af de tre dage DM i Skills varede besøgte 20000 arrangementet, det er 6000 flere end sidste år, hvor DM i SKills blev afholdt for første gang. Sideløbende med DM i fagene afholdtes også DM i arbejdsmiljø i Odense Congres Center.

Se alle vinderne her  

Opgaver i DM i SOSU skills

Opgaverne i SOSU Skills ligner de praktiske situationer, man står i som SSH`er eller SSA`er, når man er på arbejde. Skuespillere agerer borgere og patienter, og der bruges mange forskellige rekvisitter, for at få det til at ligne dagligdagen. Fx havde man i Odense både Falckfolk og ambulance.
Deltagerne får en case, som de læser og forbereder sig udfra. Herefter skal de handle og gerne bruge al det, de har lært på skolerne og i deres praktik. Til regionsmesterskaberne, hvor Camilla og Nina vandt, var de specielt gode til at aktivere borgerne.
Der var en opgave indenfor hospital og en opgave i hjemmepleje: Herefter fulgte tre forskellige opgaver i praktisk pleje-og omsorgsarbejde. Camilla og Nina var på i alt fem gange. Der var tre dommere til at bedømme præstationerne.
 
Se de opgaver Camilla og Nina fik her

 
 
se mere på sosuinfo   se flere billeder fra vores deltagelse i DM i SOSU Skills her (OBS! F5 starter diasshowet)
 

 
 

Optagelse af Greve-holdets deltagelse i SOSU-Skills 2012 i Nykøbing Falster
 
 
 
 

Elevnyt

Kære elev på SOSU Nykøbing F
 
Måske har du hørt om en faglig eller social begivenhed, som kan have interesse for andre elever på skolen.
 
Måske har du læst en bog, set en film eller andet som du kan anbefale til dine elevkammerater.
 
Skriv til jkh@sosunyk.dk så din viden kan komme dine elevkammerater til gode.

 

Elevråd

Skolen har et elevråd bestående af en elevrepræsentant fra hver klasse.

Gennem elevrådet har skolens elever medindflydelse på skolens virksomhed. Elevrådet har bl.a. indflydelse på skolens indretning og IT. Derudover vælger elevrådet repræsentanter til skolens bestyrelse og uddannelsesudvalget for de grundlæggende udddannelser.

Elevrådsrepræsentanten fungerer som talsmand for de elever, han/hun er valgt iblandt, og kan over for skolens ledelse forelægge forslag og klager fra øvrige elever samt optage forhandling om interne spørgsmål.

Elevrådet har lavet denne folder om deres arbejde.
 
Elevrådet holder møde den første tirsdag i hver måned kl. 13.05. 
 
Se mere om elevrådets arbejde på facebook.
 
Henvendelser til elevrådet kan ske via dueslag i reolen ved vejledningen. 

 

Motion hvad motiver dig

 

BEAT CAMP

BEAT CAMP kan hjælpe dig på vej til en sundere livsstil.
Alle klasser på SOSU har fået muligheden. Der er præmier til de bedste - vil I være de bedste - så hjælp hinanden til at komme igang.
Underviser Engelien Kuiper holder styr på trådene - men det er jer der skal finde motivationen.
 
 
Se mere på BEATCAMP'S hjemmeside
 
 
Juni 2012 Nyt: Vinderen af 3 omgang BEAT CAMP er fundet. Vinderen er SSH okt 11 hold 1. Tillykke. God fornøjelse med præmien, som består af en times latinmix samt en sund frokost.

 

Fodboldcup 2012

Elever fra PAU januar 12 havde spillet sig til en flot første plads i den indledende runde i Erhvervsskolernes fodboldcup og kvalificeret sig til finalen. Der var højt humør og god stemning blandt klassekammeraterne, der havde valgt at tage med til Odense d. 10 oktober for at støtte drengene. Det var helt sikkert med til at skabe en rigtig god oplevelse, tak for det, kvinder.  

Vi fik desværre ikke en medajle med hjem til Sydhavsørene, men holdet fik en flot 3. plads i deres pulje. Der blev fightet, på trods af store vabler, mavesmerter og skader. Tak for en rigtig god dag. Holdet samt tilskuer repræsenterede SOSU Nyk F. super flot.

Hvis du er interesseret i at komme med næste gang. Så kontakt Anne Yde Hansen på AYH@sosunyk.dk.

 

Læs mere om Erhvervsskolernes fodboldcup her eller se billeder på facebook.com


 

AHA IT
 
SOSU Nykøbing F.      Vestensborg Allé 78      4800 Nykøbing F.      Telefon 54 85 38 00      Fax 54 82 77 70      sosunyk@sosunyk.dk

© COPYRIGHT SOSU 2010. MATERIALET MÅ IKKE GENGIVES UDEN TILLADELSE JÆVNFØR LOV OM OPHAVSRET
REVIDERET 20.10.2014